HSP-Info.dk

Header Image  
                                                                                                                         Se også www.fitness-vitalitet.dk

7.03 Mærkelige oplevelser. En beretning

Her er en sandfærdig beretning fra en dansk mand på 56 år, der er kristen med mystiske tilbøjeligheder. Han går fast i kirke, både herhjemme og i udlandet. Han fortæller om to begivenheder fra 2009 og 2013.

"Jeg var i Sydfrankrig, hvor den lokale kirke havde gudstjeneste hver morgen. Klokken 8.00 begynder gudstjenesten, der denne gang skulle foregå på latin. Denne morgen var jeg underligt fraværende og i en meget mærkelig sindstilstand. Lidt inde i messen kigger jeg på mit ur, og ser at det er gået i stå kl. 8.05.

Messen fortsætter, og jeg tænker ikke mere over uret. Men det er en påfaldende underlig messe. Da jeg går ud af kirken, føler jeg mig på en måde som en anden person. Ikke et bedre menneske, slet ikke, heller ikke værre, bare på underlig facon anderledes. En lidt anden person end den, der trådte ind i kirken en time tidligere.

Da vi efterfølgende sidder på en cafe og får morgenkaffe, ser jeg, at mit ur går igen. Det har bare tabt ti minutter - det har været i stå mellem 8.05 og 8.15. Men siden har det gået helt upåklageligt, det er nyt og ganske udmærket ur af mærket Certina ...

Jeg skal ikke udlægge meningen med denne episode, jeg har slet ikke ord (eller tanke) for det. Men det var en ganske speciel morgen, jeg har aldrig oplevet noget lignende. Der skete helt tydeligt noget i min psyke på et eller plan. Efterfølgende var der heller ingen tvivl om, at jeg har havde oplevet et mindre psykisk skift (uden at gå i detaljer). Jeg husker det med uret, der tabte 10 minutter, som en sjov, men også betydende detalje - et eksempel på, at der også på det fysiske plan kan ske uforklarlige hændelser.

Det pudsige var, at fire år senere, i oktober 2013, var jeg tilbage i samme kirke. Jeg var træt efter en lang rejse, gik til morgenmesse og gik tilbage på hotellet og lå flød ud en times tid på sengen. Jeg var helt væk, igen i en meget mærkelig sindstilstand, uden at sove men som om jeg var i en lidt anden verden. Om eftermiddagen opdagede, at uret havde tabt 10 minutter!

Det er altså lidt besynderligt, for batteriet havde kørt under et år. Jeg gik næste dag forbi en urmager og bad alligevel om et nyt batteri. De testede det gamle batteri, og det var som nyt. Siden har uret gået helt præcist, men den oktober formiddag smed det lige ti minutter.

Episoderne med uret er egentlig fuldkommen ligegyldige. De kan selvfølgelig forklares som noget rent tilfældigt, som min ateistiske lægeven ville gøre. Men for mig virker denne forklaring lidt tåbeligt - hvorfor oplever jeg det to gange og netop situationer, hvor jeg samtidig har noget jeg vil tillade mig at kalde en åndelig oplevelse?

Jeg mener, at Gud på sin helt egen måde greb ind i mit liv disse to morgener, hvor jeg netop havde til noget stærke messer. Det vælger jeg i hvert fald at tro på - med fare for latterliggørelse."

  • Næste artikel
  • Forrige artikel

    Opdateret 19.02.2019. Alt materiale: Copyright 2011-21 HSP-INFO.dk

  •