HSP-Info.dk

Header Image  
           Se også Vores Sundheds-blog      www.fitness-vitalitet.dk

Råd og tips

Det er vigtigt at erkende, om man er særligt sensitiv og eller introvert. Er man ikke bevidst om sine personlige anlæg, og er omgivelserne det heller ikke, kan det få en lang række ubehagelige konsekvenser. Derfor går vejen gennem selvindsigt og accept.

Læs om HSP og introversion, meld dig ind i foreningen og deltag gerne i de forskellige arrangementer.

Vær også klar over, at der er mange måder at tilgå en disposition som HSP/Introvert. Nogle får meget ud af at studere hjernes signalstoffer, der afspejler det sensitive sinds reaktion på stimuli. Andre, som os selv, er mere optagede af at arbejde med nærvær og selverkendelse. Vi ser et enormt potentiale i HSP og introversion, man kan næsten tale om at opdyrke en helt ny kultur.

Meditation er en meget stor hjælp - den giver ro og overblik. Lær at meditere, og afsæt tid til det, gerne hver morgen.

Den særligt sensitive/introverte skal nemlig tilrettelægge sit liv på en helt ny måde, hvis overstimuleringer og det efterfølgende ubehag skal undgås. Her handler det om at være ærlig og drage konsekvens af indsigten. Der skal med garanti ofres en række faste forestillinger om social aktivitet mv. - men der er ingen vej uden om.

Sørg for at lære din komfortzone at kende - hvornår bliver du overstimuleret? Lær signalerne at kende, og sørg for at få kommunikeret ud til dine familie og omgivelser, hvordan du egentlig har det. Mange HSP/introverte går og skjuler og fortier deres situation, det er ikke nødvendigt. Læs også vores artikler, der bygger på personlige erfaringer:

1.0 Om at være HSP

2.1 Hvad kan en HSP/introvert gøre godt for sig selv?

2.2 Pas din søvn


Naturen er fantastisk. Brug den så meget, som det overhovedet er muligt. Alt arbejde med jord på hænderne virker beroligende og centrerende.

Endeligt er det også vigtigt, at man ikke betragter HSP/introversion som sygdomme - for det er det bestemt ikke - tværtimod. Nyd dine timer med dig selv, og lad være med at skamme dig over det!

Hold dig i form

Som HSP'er eller introvert kan man være udsat for et stort pres i det daglige. Især, når man ikke har været bevidst om ens disposition, kan der være meget stress forbundet med de daglige relationer til familie, kollegaer mfl. Derfor er det en rigtig god ide at holde sig i god form. Er man i form, er der langt større overskud til at modstå de psykiske nedture, mange HSP'er/introverte oplever.

Det er vores erfaring, at god form både handler om fysisk form (bevægelse, motion, træning), god ernæring og god søvn. De tre områder hænger sammen og det er ret individuelt, hvad der passer til ens konstitution.

 • Læs meget mere om træning her

 • Næste artikel
 • Forrige artikel

  Læs også

 • 6.0 Om at arbejde med sig selv og
 • 7.08 Din vej, min vej.
 • Om kropstræning for introverte/HSP'er.

  Copyright 2011-17 ELI Consult og HSP-INFO.dk

 •